Idag har en journalist från Året Runt kommit hem till oss.

Niklas är nu lite less på alla journalister som kommer och vill skriva om min synskada.

Jag säger till honom att jag gör det bara för att jag vill att skadan ska bli så känd som möjligt till befolkningen. JAG ÄR SÅ HIMLA LESS på att beskriva hur jag ser varje gång jag träffar någon ny person. Händer ganska ofta och så fort jag träffar en ny person berättar jag att jag ser dåligt. För jag vill inte att dem skall uppfatta mig som snobbig och nonchalant för att jag inte hälsa på grund av att jag inte känner igen dem.

Ibland tänker jag att jag borde använda blindkäpp, då slipper jag förklara. Men när jag har provat att gå med käpp på en traffikerad gata ser jag att människorna flyttar på sig åt sidan och jag tycker det käns som att gå på röda mattan.